MENU

01
of
04

Embrace the glorious mess that you are

Onzichtbaar.

Zo heb ik me tijdens mijn jeugd vaak gevoeld. Net niet leuk, luid of opvallend genoeg om opgemerkt te worden. Als jonge twintiger herontdekte ik mezelf. Ik omarmde mijn anderszijn, mijn zwakte werd mijn kracht. Observeren en dingen aanvoelen is mijn zesde zintuig en dat gebruik ik om anderen beter te begrijpen.

Ik ben een extraverte introvert. Eentje die vaak heel enthousiast is en iedereen wil helpen, eentje met een luisterend oor en veel empathie. Maar na enkele drukke sociale dagen zonder ik me het liefst even af van de buitenwereld. Constant onder de mensen zijn vergt veel energie.

Ik ben de rust zelve maar in mijn hoofd is het nooit stil. Ik loop in lijn en volg de regels, maar in gedachten ga ik tegen de stroom in en rebelleer ik tegen alles wat onrechtvaardig en onoprecht is. Ik ben uiterst flexibel en pas mij altijd aan, maar als ik mijn zinnen op iets zet dan moet alles wijken. Ik ben een pleaser pur sang en perfectionisme ligt dagelijks op de loer. Tevreden zijn met minder is een constante oefening.

Ik hou van desolate zonsopgangen, diepzinnige gesprekken, natuurwandelingen en de stilte op zondagmorgen.
Ik ben allergisch aan ondankbaarheid, smalltalk en graspollen. 😉

Levensgenieter.

Tijdens het schooljaar kan je mij plezieren met concerten, eten om je vingers bij af te likken en een avondje topseries. Tijdens de vakanties vertoef ik graag en vaak in het buitenland. Ik hou van natuurpracht en exotische bestemmingen. Letterlijk ver weg zijn van alles is de ideale manier om mijn introverte zelf rust te geven, de batterijen op te laden en de creatieve flow een boost te geven. Op reis laat ik mijn camera’s voor wat ze zijn en maak ik snapshots met mijn iphone. Iedereen verklaart mij gek, maar ik heb zo mijn redenen: Ik wil genieten, ervaren en aanwezig zijn en dat vergeet ik soms wanneer ik alles bekijk door het oog van de lens. Wanneer ik thuis ben ontsnap ik aan het dagelijkse leven dankzij yoga. Mezelf uitwringen als een dweil doet wonderen, niet enkel voor mijn lichaam maar ook voor mijn geest. Er zijn weinig dingen die mij volledig tot rust kunnen brengen, een uur yoga is een uur stilte, een uur zonder zorgen. Verder is muziek is al jaren mijn houvast in goede en slechte tijden. Zoals in films en series ga ik met soundtracks door het leven. Van klassieke muziek tot alternatieve rock, ik hou van muziek die verhalen vertelt en een gevoelige snaar raakt.

Hoe het allemaal begon.

De fascinatie voor licht, schaduw en emotie ontstond jaren geleden op mijn kot in Gent. Ik maakte zelfportretten als een vorm van expressie, een zoektocht naar mezelf. Het werd mijn creatieve uitlaat en ik integreerde het in mijn studies grafisch ontwerp. Fotografie werd voor mij het beste medium om verhalen te vertellen en om mijn fantasie en dagdromen in beeld te brengen. Na veel experimenteren ontdekte ik mijn grote passie: Mensen fotograferen zoals ze zijn. Beelden maken waarbij je precies recht in de ziel van een persoon kan kijken.

Het allerliefst werk ik met kinderen, puur, onbezonnen en ongeremd. Als kind gewoon ongegeneerd jezelf mogen zijn, dat heb ik nooit gekend. Net daarom vind ik het zo leuk om die puurheid in beeld te brengen. Ik verplaats mij in hun leefwereld & breng ze zo spontaan mogelijk in beeld. De lachjes maar ook de traantjes, alle emoties krijgen een plaats. Het is voor mij heel belangrijk dat we niets forceren. Elk kind is anders en heeft een eigen karaktertje, dat is helemaal oké.

Sinds enkele jaren breng ik ook huwelijken in beeld. Na jaren twijfelen (ben ik wel goed genoeg?) kreeg ik een aanbod dat ik echt niet kon afslaan: een huwelijk fotograferen in Sardinië. Wat een avontuur! Onzekerheid maakte plaats voor dankbaarheid & vertrouwen in mezelf.

"Annelies, ongeacht verschillende familieleden niet graag poseren voor een foto, waren ze zowel tijdens de shoot als nadien lovend over jouw werk. Jouw aanwezigheid, jouw ik-wandel-gewoon-met-jullie-mee is jouw grootste troef. Iedereen voelt zich op zijn gemak en niemand heeft het gevoel dat je foto's van hen neemt. Onze foto van jouw hand heeft een ereplaats gekregen in de keuken bij moeder. Oprecht dankjewel!"

Marieke & familie

Overtuigd?

Laat me weten wat ik voor jou kan betekenen.

CLOSE