Hey!

Ik ben Annelies, een West-Vlaamse creatieveling met een passie voor avontuurlijke reizen, yoga, muziek en je raadt het al… fotografie ( surprise! ๐Ÿ˜‰ )

Ik ben gevestigd in Roeselare, waar ik samenwoon met mijn vriend en mijn twee katers. Naast fotograaf ben ik ook leerkracht, ik geef les fotografie en grafisch design in het volwassenenonderwijs bij CVO MIRAS.

Tijdens het schooljaar kan je mij plezieren met concerten, lekker eten & een avondje Netflix. Tijdens de schoolvakanties vertoef ik vaak en graag in het buitenland. Ik hou van natuurpracht en exotische bestemmingen. Letterlijk ver weg zijn van alles is de ideale manier om mijn introverte zelf rust te geven, de batterijen op te laden en de creatieve flow een boost te geven. Op reis laat ik mijn camera’s voor wat ze zijn en maak ik snapshots met mijn iphone. Deze beelden verzamel ik vooral voor mezelf op instagram, zo kan ik op ieder moment terugblikken naar deze mooie tijden.

Mijn eerste camera dateert van 2007. De fascinatie voor licht, schaduw en emotie ontstond op mijn kot in Gent is nooit meer weggegaan. Het werd mijn creatieve uitlaat & ik integreerde het in mijn studies grafisch ontwerp. Fotografie werd voor mij het beste medium om verhalen te kunnen vertellen en om mijn fantasie en dagdromen in beeld te kunnen brengen. Na veel experimenteren ontdekte ik na enkele jaren mijn grote passie: Mensen fotograferen. Emoties vangen op beeld geeft mij vlinders in mijn buik. Het allerliefst werk ik met kinderen, puur, onbezonnen en ongeremd. Ik verplaats mij in hun leefwereld & breng ze graag zo spontaan mogelijk beeld. De lachjes maar ook de traantjes, alle emoties krijgen een plaats. Mijn fotoreportages gaan altijd door op locatie, net zoals tijdens mijn reizen zak ik graag af naar een stukje natuur. We gaan samen op pad en met mijn camera maak ik herinneringen voor het leven.

Sinds enkele jaren breng ik ook huwelijken in beeld. Na jaren twijfelen (ben ik wel goed genoeg?) kreeg ik een aanbod dat ik niet kon afslaan: een huwelijk fotograferen in Sardiniรซ. Onzekerheid maakte plaats voor dankbaarheid & vertrouwen in mezelf. Daarnaast neem ik geregeld en graag sfeerfoto’s op evenementen en ook bedrijven kunnen bij mij terecht voor specifieke fotoreportages.

Benieuwd naar mijn werk? Klik hier!