Hallo! Ik ben Annelies.

Annelies Siersack Fotografie

Een West-Vlaamse creatieveling met een passie voor avontuurlijke reizen, yoga, muziek en je raadt het al… fotografie.

Ik ben gevestigd in Roeselare, waar ik samenwoon met mijn vriend en mijn twee katers. Naast fotograaf ben ik ook leerkracht, ik geef les fotografie en grafisch design in het volwassenenonderwijs bij CVO MIRAS.

Tijdens het schooljaar kan je mij plezieren met concerten, lekker eten & een avondje Netflix. Tijdens de schoolvakanties vertoef ik vaak in het buitenland. Ik hou van natuurpracht en exotische bestemmingen. Letterlijk ver weg zijn van alles is mijn ideale manier om mijn introverte zelf rust te geven, de batterijen op te laden en de creatieve flow een boost te geven. Op reis laat ik mijn camera’s voor wat ze zijn en maak ik snapshots met mijn iphone. Deze beelden verzamel ik op instagram (zie rechts), zo kan ik op ieder moment terugblikken naar deze mooie tijden.

Mijn eerste camera dateert van 2007. Wegens gebrek aan een “model” experimenteerde ik met zelfportretten. De fascinatie voor licht, schaduw en emotie is nooit meer weggegaan. Ook sinds de komst van de smartphone ben ik steeds bezig met zoeken naar leuke composities en verhalende beelden maken. Onder het motto levenslang leren volg ik geregeld opleidingen, seminars en workshops bij fotografen waar ik naar opkijk.

Enkele jaren geleden ontdekte ik mijn grote passie: Mensen fotograferen. Emoties vangen op beeld geeft mij vlinders in mijn buik. Het allerliefst werk ik met kinderen, puur en onbezonnen. Ik werk niet in een studio maar op locatie, net zoals tijdens mijn reizen zak ik graag af naar een stukje natuur. We gaan samen op pad en met mijn camera maak ik jullie herinneringen voor het leven.

Sinds enkele jaren breng ik ook huwelijken in beeld. Na jaren twijfelen (ben ik wel goed genoeg?) kreeg ik een aanbod dat ik niet kon afslaan: een huwelijk fotograferen in Sardinië. Onzekerheid maakte plaats voor dankbaarheid & vertrouwen in mezelf. Benieuwd naar mijn werk? Klik hier!