Hallo!

Ik ben Annelies, een West-Vlaamse creatieveling met een passie voor avontuurlijke reizen, yoga, muziek en je raadt het al… fotografie.

Ik ben gevestigd in Roeselare, waar ik samenwoon met mijn vriend en mijn twee katten, Oscar en Wolf. Naast fotograaf ben ik ook leerkracht, ik geef les fotografie en grafisch design in het volwassenenonderwijs bij CVO MIRAS.

Mijn eerste camera dateert van 2007. Tijdens mijn studies beeldende kunsten — grafisch ontwerp volgde ik een module fotografie als keuzevak. Al snel begon ik te experimenteren met zelfportretten, mijn camera op statief en een ikea lamp als belichting. De fascinatie voor licht, schaduw en scherptediepte ontstond op mijn kot in Gent en is nooit meer weggegaan. Ook sinds de komst van de smartphone ben ik steeds bezig met ‘leren zien’, zoeken naar leuke composities en verhalende beelden maken. Uiteindelijk ontdekte ik mijn grote passie: portretfotografie. Sinds 2016 ben ik fotograaf in bijberoep.

Op reis laat ik mijn camera’s voor wat ze zijn en maak ik snapshots met mijn iphone. Thuis breng ik vooral personen in beeld. Het allerliefst werk ik met (kleine) kinderen, puur en onbezonnen.

Mensen fotograferen is mijn ding. Ik observeer vanop een afstand en breng je natuurlijke blik in beeld. Mijn ongedwongen manier van werken en persoonlijke aanpak zorgt voor een unieke portretreeks waarin je jezelf, je kinderen of je familie echt herkent. Geef mij maar eerlijk en spontaan, geen geforceerde poses maar een losse sfeer en een oprechte glimlach.

Ik neem foto’s op een locatie naar keuze. Een stukje natuur werkt altijd, dit zorgt voor zachte achtergronden en een natuurlijk kleurenpalet. Kinderen gaan op in hun omgeving en vergeten de camera, dat zorgt voor ‘echte’ beelden. Momenteel werk ik niet in een studio, alle fotoreportages gaan dus door op locatie of bij je thuis.

Begin 2018 kreeg ik de vraag of ik een huwelijk wou fotograferen in Sardinië (zomer 2019). Een unieke kans waar ik geen nee tegen kon zeggen. Ik investeerde in een hele hoop materiaal en fotografeerde ondertussen al twee andere huwelijken. Ga je binnenkort trouwen en spreekt mijn fotografische stijl je aan? Wil jij huwen in het buitenland en zoek je een Vlaamse fotograaf om mee te nemen? Stuur me een berichtje, ik neem zo snel mogelijk contact met jullie op!

Verder kan je ook bij mij terecht voor grafisch ontwerp. Ik maak gepersonaliseerd drukwerk voor een huwelijk, communie of andere gelegenheid. Neem contact op voor meer info.

Onder het motto levenslang leren volg ik geregeld extra opleidingen en seminars. Ik volgde onder andere workshops bij Nikon School, Tom Museeuw, Pascal Vandecasteele en binnenkort staat er nog enkele gepland bij Kim De Graeve.

Interesse in een fotoreportage? Klik hier!